PÍNDOLES

Contacte
David Barrera Nogueras
Mail
pindoles@festivalpindoles.cat
Telèfon
607 073 945
Població
Barcelona

L’espectacle Píndoles és un espectacle que neix a partir del “Píndoles – Festival de microteatre fora del teatre”, el primer festival de microteatre de Barcelona, organitzat per tres gestors culturals, l’Aina Bujosa, la Giulia Poltronieri i el David Barrera. És un festival que té periodicitat anual i es celebra al juny. Aposta clarament pels joves creadors i actors, alhora que busca ser una plataforma on s’iniciïn sinèrgies i col•laboracions entre dramaturgs, actors, sales de teatre i espais únics i excepcionals.
El Festival Píndoles es caracteritza per portar el microteatre a espais no convencionals i, en aquest sentit, la seu del festival, l’Alberg juvenil Mare de Déu de Montserrat (al barri del Coll-Vallcarca de Barcelona), una antiga mansió modernista del 1907, proporciona escenaris tan singulars com un bosc, una terrassa amb vistes a la ciutat, una antiga capella o, fins i tot, un dormitori amb lliteres.
El programa de la primera edició (2015) el van formar 13 espectacles professionals i que van ser seleccionats d’entre 100 propostes inèdites. El 2016 es van rebre 155 propostes, també inèdites si se’n van seleccionar 13 més. La selecció va a càrrec d’una comissió artística composada per tres dramaturgs de prestigi del sector teatral (Marc Rosich, Roger Ribó i Jacobo Julio Roger).
L’èxit de públic i crítica i, sobretot, la qualitat i professionalitat de les propostes presentades, ens animen i empenyen a fer l’esforç per consolidar-nos com a referent català quan es parli de microteatre. D’aquesta manera volem donar l’oportunitat a més ciutadans de gaudir de l’experiència única de viure el teatre de prop en espais on ningú s’imaginaria veure-hi (ni fer-hi) arts escèniques.
Volem contribuir al creixement de l’oferta cultural barcelonina i catalana, i a l’augment de l’interès pel teatre dels seus habitants. Sense oblidar que una de les nostres principals apostes és la creació de nous públics i en especial els joves. Estem convençuts que tenim la fórmula per fer-ho possible: el microteatre en espais singulars. En tractar-se de peces de temàtica actual i de curta durada, és un format lleuger, que anima a gaudir-ne en grup i que atrau tant a entusiastes del teatre com a nous espectadors i públic jove. I ho fem amb una programació de luxe i ben variada: drama, comèdia, thriller... tenim propostes per a tots els gustos amb un denominador comú: la qualitat.
Copyrights © 2024 - Tots els drets reservats.